Σινεμά με τις υποψήφιες του Μελίνα Μερκούρη και μία καλεσμένη έκπληξη [photos]

28.03.2015
Οι φετινές υποψήφιες του βραβείου Μελίνα Μερκούρη άκουσαν πολλά χειροκροτήματα για τις ερμηνείες τους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας έβγαλαν νοκ άουτ σε σκηνές και ριγνκ. Σε λίγες ώρες θα ακούσουν την ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τη Μάνια Παπαδημητρίου.

Μέχρι τότε, περνούν στην απέναντι πλευρά των θεατών με θέα την κινηματογραφική οθόνη και διάφορους σπλατερικούς serial killers, αθεράπευτα, ερωτευμένα ζευγάρια (ναι κάπου εκεί υπάρχει πάντα κι ένας Ryan Gosling), απίστευτα αστείους τύπους και χτυπημένους από τη μοίρα ήρωες που δεν έχουν στον ήλιο happy end.

Εκείνες οι κοπέλες που σ' έκαναν να κλάψεις, να γελάσεις, να προβληματιστείς και να συζητάς για πολύ ώρα για όσα κατάφεραν να κάνουν στις παραστάσεις «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία», “Ramona Travel”, “ Bitch Boxer”, “Ελένη”, “Τίρζα” και “Αλμανάκ”, αποφάσισαν να τιγκάρουν με υπερβολική δόση ταλέντου και κοριτσίστικη ανεμελιά την κινηματογραφική αίθουσα του Δαναού και άφησαν τις μπομπίνες να τρέχουν.

Σςςς αρχίζει. Οι Λένα Δροσάκη, Ανθή Ευστρατιάδη, Ηλιάνα Μαυρομάτη κι Ελίνα Ρίζου στήθηκαν στην ουρά, πήραν εισιτήρια για τέσσερα διαφορετικά είδη ταινιών, εξοπλίστηκαν με ποπ κορν, χαρτομάντηλα, αναψυκτικά, νερά και κατάφεραν να παρασύρουν την αθώα ταξιθέτρια (προπερσινη νικήτρια του βραβείου) του κινηματογράφου, Λένα Παπαληγούρα στον μίνι σινεμαραθώνιο τους. Κλείστε τα κινητά και καλή πρόβολή.

Φωτογραφίες/επιμέλεια: Κική Παπαδοπούλου

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109)


*PS:
Η παράσταση "Περσινή Αρραβωνιαστικιά" με την Ανθή Ευστρατιάδου θα παίζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου μέχρι τις 7 Απριλίου.

Η παράσταση "Αχ" με τη Λένα Δροσάκη ανεβαίνει ξανά με αλαγές στη διανομή στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά στις 17 Απριλίου και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία. Το έργο "Η Λίλα λέει" θα παίζεται στο θέατρο Τέχνης μέχρι τις 7 Απριλίου.

Η παράσταση "Κατερίνα" με τη Λένα Παπαληγούρα πήρε παράταση και θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα. Επίσης οι "Δούλες" θα παίζονται μέχρι τις 21 Μαϊου.