Δοκιμάσαμε έναν Κόκορα στο ΡΙΦΙΦΙ που δεν "τρώγεται" με τίποτα!

30.03.2015
Έναν ιδιαίτερο Κόκορα δοκιμάσαμε στο Ριφιφί, το αγαπημένο εστιατόριο στην καρδιά των Εξαρχείων, έναν Κόκορα που όμοιο του δεν είχαμε ξαναδεί και που δεν τρώγεται με… τίποτα!

Ο λόγος για τον «ΚΟΚΟΡΑ», το πρώτο θεατρικό σίριαλ που λαμβάνει χώρα επί 30 λεπτά, χωρίς εισιτήριο ή έξτρα χρέωση, σε ανύποπτο τραπέζι και... χρόνο μέσα στο εστιατόριο. Εμείς παρακολουθήσαμε το τρίτο επεισόδιο του σίριαλ (τα επεισόδια μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς και τελείως αυτόνομα) με τίτλο «Η Επιστολή» και μείναμε έκπληκτοι από το πόσο όμορφα λειτούργησε ο θεατρικός λόγος σε χώρο εστιατορίου. Στηριζόμενοι στη λογική της «κλειδαρότρυπας», ο Τάσος Γερακίνης και η Κατερίνα Παπαναστασάτου έχουν γράψει έναν - εκ πρώτης όψεως- ανάλαφρο ρεαλιστικό διάλογο ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι, διάλογο που κάλλιστα θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα στο διπλανό τραπέζι ενός εστιατορίου. Ο Νικόλας Κασάπης και η Ελένη Δαφνή, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό υποδυόμενοι τον Αργύρη και την Πόπη αντίστοιχα και επί μισή ώρα μας χάρισαν ένα από τα πιο ευχάριστα διαλειμματα φαγητού!

Παράλληλα, δοκιμάσαμε τις έξοχες γεύσεις του Ριφιφί. Και λέμε έξοχες, γιατί το νέο του μενού είναι πραγματικά ξεχωριστό, καθώς το υπογράφει ο ο Chef & Καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde Στέλιος Αποστόλου. Με έμφαση πάντα στην ποιοτική ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα αγνά υλικά, τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και βασική καινοτομία την τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος, ακόμη και ένα συνηθισμένο πιάτο κυριολεκτικά απογειώνεται.

Σημειώστε πως η μαγειρική σε κενό αέρος για 16-24 ώρες εγγυάται ένα αληθινά συναρπαστικό αποτέλεσμα σε υφή, γεύση, όγκο και άρωμα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη διατροφική αξία του πιάτου μας, καθώς διατηρεί τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες, αποφεύγοντας την οξείδωση των τροφών και κάθε είδους μικρόβιο που αναπτύσσεται σε κοινές συνθήκες συντήρησης, όπως το μπεν μαρί.

Εμείς ξεκινήσαμε το δείπνο μας με μία πλούσια Χειμερινή δροσερή και πολύ εύγεστη σαλάτα με λόλα, ρόκα, πράσινη σαλάτα, μήλο, καρότο, παντζάρι, γραβιέρα και κρουτόν από ζυμωτό ψωμί με βινεγκρέτ καρυδιού και συνεχίσαμε με κάτι εκπληκτικά νόστιμα ποντιακά μπουρεκάκια με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο γεμιστά με πατάτα και φέτα που "φλέρταραν" ιδανικά με ντιπ κάπαρης.

Από κυρίως πιάτα δοκιμάσαμε μπούτι γαλοπούλας σιγοψημένο σε κενό αέρος με πουρέ γλυκοπατάτας και γλάσσο από πορτοκάλι και μέλι και σπάλα αρνιού από αρνάκι Ελικώνα μαγειρεμένο επίσης σε κενό αέρος σε λεμονάτη σάλτσα με σταμναγκάθι. Και τα δύο πιάτα ήταν εξαιρετικά εύγεστα, το κρέας ήταν εξαιρετικά μαλακό, ενώ οι γεύσεις συνδυάζονταν ιδανικά.

Η βραδιά μας έκλεισε γλυκά με ποσέ μήλου και παγωτό βανίλιας.

Αξίζει να πάτε στο Ριφιρί και να δοκιμάσετε τα πιάτα του αλλά και τον απρόσμενο Κόκορα; Εξυπακούεται! Θα βιώσετε μία από τις πιο όμορφες εκπλήξεις!

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]