To puzzle της καλλιτεχνικής Αθήνας σ΄ένα φεστιβάλ!

11.05.2009
Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, ένα νέο καλλιτεχνικό φεστιβάλ κάνει την εμφάνισή του στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας. Για 3 ημέρες, στα 4 διαφορετικά επίπεδα του πολυχώρου Αγγέλων Βήμα, θα εναλλάσσονται μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, προβολές κινηματογραφικών ταινιών και εκθέσεις εικαστικών.
Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, ένα νέο καλλιτεχνικό φεστιβάλ κάνει την εμφάνισή του στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας. Για 3 ημέρες, στα 4 διαφορετικά επίπεδα του πολυχώρου Αγγέλων Βήμα, θα εναλλάσσονται μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, προβολές κινηματογραφικών ταινιών και εκθέσεις εικαστικών.

Πάνω από 50 δημιουργοί από 17 χώρες του κόσμου, όλοι τους μετανάστες που ζουν στην Αθήνα, συστήνονται στο ευρύ κοινό με έργα δημιουργημένα ή επιλεγμένα ειδικά για τη διοργάνωση.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ PUZZLE FESTIVAL
Το Puzzle Festival, με επίκεντρο την Αθήνα, έρχεται να αναδείξει τα ετερόκλητα κομμάτια που συνθέτουν το puzzle της καλλιτεχνικής ταυτότητας μιας σύγχρονης μητρόπολης.

Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει το πρώτο κομμάτι του puzzle της καλλιτεχνικής ταυτότητας της Αθήνας: έργα μεταναστών καλλιτεχνών από όλους τους τομείς της τέχνης: μουσική/ θέατρο/ χορό/ κινηματογράφο/ εικαστικά.

Αντίθετο προς τη λογική των μετακλήσεων ονομάτων από το εξωτερικό, το Puzzle Festival προτείνει και προβάλλει το σημαντικό έργο καλλιτεχνών από διαφορετικές εθνικότητες που ζουν στην πόλη μας, επιχειρώντας να φέρει στην επιφάνεια μια ουσιαστική πτυχή της πολυπολιτισμικής Αθήνας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης ενός ισχυρού μεταναστευτικού κύματος την τελευταία εικοσαετία.

Με τη φετινή παρθενική του διοργάνωση, το Puzzle Festival εγκαθιδρύει ένα γόνιμο διάλογο γύρω από το πολιτιστικό τοπίο μιας σύγχρονης μητρόπολης και ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με το σύγχρονο «πολίτη του κόσμου», ο οποίος, περισσότερο από ποτέ απαιτητικός με την ψυχαγωγία του, αναζητά εξίσου την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία στις επιλογές του.

Ο μελλοντικός σχεδιασμός της διοργάνωσης αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργασίας με πόλεις του εξωτερικού, με απώτερο στόχο την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μιας διεθνούς πλατφόρμας παρουσίασης έργων από όλες τις κατηγορίες τέχνης, δημιουργημένων από καλλιτέχνες διαφορετικής πολιτισμικής προέλευσης.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

19, 20, 21 Ιουνίου 2009

ΧΩΡΟΣ:
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Κάθε ημέρα του PUZZLE FESTIVAL χωρίζεται σε 2 ζώνες:
ΖΩΝΗ Α ( 09:30- 14:30), κατά την οποία θα διεξάγεται το συνέδριο της διοργάνωσης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΖΩΝΗ Β (16:00 - 01:00), κατά την οποία θα διεξάγονται παράλληλα οι καλλιτεχνικές δράσεις της διοργάνωσης στα 4 διαφορετικά επίπεδα του χώρου:

Stage 2 / theatre (δεύτερος όροφος) Θέατρο, Χορός

Stage 1 / lounge (πρώτος όροφος) Μουσική

Stage 0 / basement (ισόγειο) Έκθεση εικαστικών

Stage -1 / underground (υπόγειο) Κινηματογράφος, DJ sets

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Η είσοδος για το κοινό θα γίνεται με εισιτήριο ημέρας.
Τιμή:15 ευρώ (στην είσοδο)


INFO ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, τα εισιτήρια και πρακτικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης στο www.puzzlefestival.gr από αρχές Ιουνίου