Τα Μάτια Σου Ανοιχτά!

19.05.2009
"Τα Μάτια Σου Ανοιχτά" είναι ο τίτλος της έκθεσης γλυπτικής (εγκατάσταση-εικαστικά ρομπότ) του Κωστή Παπαδόπουλουπου την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 και ώρα 8:00μ.μ. που εγκαινιάζεται στην Titanium Yiayiannos Gallery.

"Τα Μάτια Σου Ανοιχτά" είναι ο τίτλος της έκθεσης γλυπτικής (εγκατάσταση-εικαστικά ρομπότ) του Κωστή Παπαδόπουλουπου την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 και ώρα 8:00μ.μ. που εγκαινιάζεται στην Titanium Yiayiannos Gallery.


Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ο Κωστής Παπαδόπουλος εκθέτει την καινούργια του δουλειά αναδεικνύοντας την «ποιητική των υλικών». Αχρηστευμένα ή περιθωριοποιημένα από τη χρήση τους υλικά, ανασυντίθενται σε ένα «δεύτερο σενάριο ζωής» μέσα από τις νέες τους μορφομηχανικές και εννοιολογικές λειτουργίες που συνδυάζονται με εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας. Ένα ζευγάρι ρομπότ που παραπέμπουν εικαστικά στην κλασική φιγούρα του Δον Κιχώτη και της ερωτικής του φαντασίωσης της «ανάλογης με αυτόν» Δουλτσινέας, διεκδικούν την παραγωγή συναισθήματος.

Μια «ουτοπτητική» μηχανή που δίνει τη δυνατότητα στον θεατή ? επισκέπτη να την χειριστεί και να ταξιδέψει μαζί της σε ονειρικά φυσικά τοπία και ήχους. Εγκλωβισμένα βλέμματα σε γλυπτά ρομπότ που παρακολουθούν τη διαστροφική και αισθητική χειραγώγηση της ανθρώπινης μάζας. Ένας περιηγητής, που, κάνοντας ?πετάλι, κινεί το τετράτροχο όχημα του, γύρω από τους θεατές και τα έργα, καταγράφοντας με μια ασύρματη μικροκάμερα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο. Ζωντανές συναυλίες με μουσικά γλυπτά, κατασκευασμένα από ετερόκλητα, αχρηστευμένα υλικά, που παράγουν ήχους ιδιαίτερους και που συνεργάζονται με άλλα, συμβατικά όργανα, για να δημιουργήσουν μουσική.

Αυτά και πολλά άλλα περιμένουν τους επισκέπτες της έκθεσης.

Διάρκεια έκθεσης έως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2009.


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη :
Ο Κωστής Παπαδόπουλος σπούδασε ζωγραφική, γλυπτική και σκηνογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο Παρίσι στην École Nationale Supérieure des Beaux Arts. Ασχολείται επίσης με τη μουσική σύνθεση. Οι μουσικές του ικανότητες μαζί με την πλούσια σκηνογραφική, τεχνολογική και κατασκευαστική του εμπειρία, συνδυάζονται πάντα στις εικαστικές δημιουργίες του και παράγουν ένα αποτέλεσμα σύνθετο και εντυπωσιακό. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Γαλλία και από το 1987 δραστηριοποιείται και στην ελληνική μουσική σκηνή και το χώρο του θεάτρου.