ΑPOLIS: ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΘΕΑ

19.05.2009
Αλλωστε αυτό που αναζητούμε είναι η απλότητα και η καθαρότητα των γεύσεων. Τη βαθιά νοστιμιά των πιάτων της δημιουργικής κουζίνας ανακαλύπτεις στο εστιατόριο του πολυχώρου Apolis.

Αλλωστε αυτό που αναζητούμε είναι η απλότητα και η καθαρότητα των γεύσεων. Τη βαθιά νοστιμιά των πιάτων της δημιουργικής κουζίνας ανακαλύπτεις στο εστιατόριο του πολυχώρου Apolis. Στην κουζίνα ο σεφ?Γιώργος Μαργαρώνης υπό την μπαγκέτα του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, που έχει την επιμέλεια του μενού, εκτελεί άψογα τα πιάτα. Τα χειροποίητα ντολμαδάκια, τα «ψεύτικα» ?χωρίς κρέας (όπως συνήθιζαν να τα λένε οι παλιές νοικοκυρές)? εδώ αποδίδονται με μια νότα μοντέρνα χωρίς να απεμπολούν την κλασική εκδοχή τους. Καλοφτιαγμένα με μπόλικα μυριστικά, γεμισμένα με γαρίδα και περιχυμένα με λαδολέμονο από σουμάκι, αναλαμβάνουν να σιγάσουν τις γκουρμέ ανησυχίες. Ακόμη θα δοκιμάσετε χταποδάκι με κύβους από γλυκόξινο κολοκυθάκι και βινεγκρέτ θυμάρι, κοκοράκι σχάρας με πεντανόστιμο al dente κριθαράκι με καυκαλήθρα, καλοφτιαγμένο ριζότο με ρόκα και ξύσμα λεμονιού που συνδυάζεται με σοτέ baby καλαμάρι. Το καλό χέρι στην κουζίνα το διαπιστώνετε και στα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα με κρασί αγιωργείτικο που συνοδεύονται?με πουρέ πατάτας. Το Apolis έχει βρει τη μαγευτική θέση του σε ένα πράσινο λόφο της Πετρούπολης και?προσφέρει όλη την Αθήνα στα πόδια σας. Apolis, Αλσος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ. 210-5060620.