Κατεδαφίζουν με καλοκαιρινό αέρα!

01.06.2009
Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου προσκαλεί για δεύτερη χρονιά το σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη και μαζί συναντούν τον Tennessee Williams, για 13 μέρες στην Αθήνα, στην καρδιά του καλοκαιριού.
Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου προσκαλεί για δεύτερη χρονιά το σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη και μαζί συναντούν τον Tennessee Williams, για 13 μέρες στην Αθήνα, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Υιοθετούν το «Προς Κατεδάφιση», το ντύνουν με ζωντανή μουσική, μετατρέποντάς το για πρώτη φορά παγκοσμίως σε μιούζικαλ και με μια αεράτη καλοκαιρινή διάθεση το μεταφέρουν στο φυσικό του χώρο, τις ράγες των τρένων στην Κωνσταντινουπόλεως, από την Πέμπτη 18 έως την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Ένα κρύο και υγρό πρωινό η μικρή Γουίλι συναντάει τον Τομ στις ράγες του τρένου μιας μικρής πόλης του Μισισιπί, με φόντο την οικονομική εξαθλίωση της δεκαετίας του ΄30. Η συνάντηση αυτή θα εξελιχθεί σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση που θα φέρει στο φως το παρελθόν, το παρόν αλλά και το αβέβαιο μέλλον της Γουίλι. Εγκαταλελειμμένη, μόνη και προσκολλημένη πεισματικά στο παρελθόν της, αφηγείται στον Τομ την ιστορία της, στιγματισμένη κυρίως από το θάνατο της αδερφής της, Αλβα.

Ένα από τα πρώιμα και λιγότερο γνωστά στο ελληνικό κοινό έργα του Tennessee Williams. Ζώντας, τότε, στη Νέα Υόρκη, ένα χρόνο πριν ολοκληρώσει το «Λεωφορείον ο Πόθος», ο Williams έγραψε το «Προς Κατεδάφιση», ένα σκοτεινά λυρικό έργο που σημαδεύεται από την παιδική αφοπλιστικότητα των ηρώων του, χαρακτηριστικό που φανερώνει στεγνά και απόλυτα τη σκληρή φύση της πραγματικότητας που ζούνε.

Συνήθης φυσιογνωμία στα έργα του Tennessee Williams είναι μια ηρωίδα στα όρια της παράνοιας, όπως άλλωστε ήταν και η αγαπημένη του αδερφή Ρόουζ, που έπασχε από σχιζοφρένεια, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της σε ψυχιατρικές κλινικές και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λοβοτομής. Έτσι και στο «Προς Κατεδάφιση», το κεντρικό πρόσωπο είναι η μικρή Γουίλι ?ή μάλλον η αδερφή της Αλβα, που, παρόλο που δεν εμφανίζεται ποτέ επί σκηνής, ζωντανεύει μέσα από τις διηγήσεις της Γουίλι στον, εξίσου μικρό ηλικιακά, Τομ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μουσική : Χρίστος Θεοδώρου
Λιμπρέτο: Διαμαντής Γκιζιώτης
Σκηνοθεσία : Γρηγόρης Χατζάκης
Χορογραφία - Κίνηση : Ελενα Γεροδήμου
Ενορχήστρωση : Γιάννης Γιαννάκος
Φωτισμοί : Κωστής Ζάγκας

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ :
Βικτωρία Ταγκούλη, Χάρης Αττώνης

ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ :
Πιάνο : Χρίστος Θεοδώρου
Κλαρινέτο :Sam Marlieri
Βιολί : Συμέλα Εμμανουηλίδου
Τρομπόνι : Aντρέας Κολπονδίνος
Τρομπέτα : Γιώργος Κυριακίδης
Σαξόφωνο άλτο : Γιώτα Βερυκίου
Ηλεκτρικό κοντραμπάσο : Κώστας Αρσένης
Συμμετέχει ο D.J. Jimmy Jib

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Καθημερινά στις 21.30 (εκτός από Τετάρτη 24 Ιουνίου)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος : 20 €
Φοιτητικό : 15 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 75 λεπτά