Στο σφυρί το μαύρο βελούδο της Γουίτνεϊ

21.02.2012
Μερικά από τα πιο πολύτιμα αντικειμενα της Γουίτνεϊ Χιούστον θα δημοπρατηθούν τον επόμενο μήνα. Ανάμεσά τους, σκουλαρίκια, ένα καφέ σατέν παλτό και το μαύρο βελούδινο φόρεμα που φόρεσε το 1992 στην ταινία ο Σωματοφύλακας.

Μερικά από τα πιο πολύτιμα αντικειμενα της Γουίτνεϊ Χιούστον θα δημοπρατηθούν τον επόμενο μήνα. Ανάμεσά τους, σκουλαρίκια, ένα καφέ σατέν παλτό και ένα μαύρο βελούδινο φόρεμα που φόρεσε το 1992 στην ταινία ο Σωματοφύλακας.

Το αφεντίκό του οίκου Julien's Auctions, Ντάρεν Τζουλιεν (Darren Julien) υποστήριξε την απόφαση για τη δημοπρασία, που θα γίνει στις 31 Μαρτίου, δηλώνοντας στο Associated Press: "Αυτά τα αντικειμενα είναι επένδυση. Τα αγοράζεις όπως τις μετοχές και αναλόγως τα πουλάς.. με το χρόνο αυξάνεται και η αξία τους".

Συνέχισε λέγοντας ότι "η δημοπρασία θα είναι μια γιορτή για τη ζωή της Γουίτνεϊ και ο στόχος είναι να την τιμήσουν και όχι να την προσβάλλουν.Τα αντικείμενα έχουν πια ιστορική αξία, είναι μέρος της ιστορίας. Θα επρεπε να είναι σε μουσεία. Ειχε μια ζωή και μια καριέρα που δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Για τους θαυμαστές της ειναι ένας τρόπος να σχετιστούν με το είδωλό τους".

Εν τω μεταξύ η οικογένειά της πήρε όλα τα αντικείμενα από το δωμάτιο στο οποίο βρέθηκε νεκρή για να μη βρεθούν επιτήδειοι που θα τα πουλήσουν και θα βγάλουν χρήματα από το θάνατό της. Τα πάντα αφαιρέθηκαν από δωμάτιο 434, από σεντόνια και πετσέτες μέχρι και τα σκουπίδια.

Ε.Σ.