Παρουσίαση βιβλίου «Το σύμπαν των εγκεφάλων»

28.02.2012
«Το σύμπαν των εγκεφάλων» είναι ο τίτλος του βιβλίου δύο σημαντικών Ελλήνων Νευροεπιστημόνων, του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Ηλία Κούβελα, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

«Το σύμπαν των εγκεφάλων» είναι ο τίτλος του βιβλίου δύο σημαντικών Ελλήνων Νευροεπιστημόνων, του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Ηλία Κούβελα, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και τον Εκδοτικό Οίκο University Studio Press, στόχο έχει να φέρει το Ελληνικό κοινό σε επαφή με τις Επιστήμες του Εγκεφάλου και της Νόησης.

Με την πεποίθηση ότι η λειτουργία του εγκεφάλου μας περιέχει και καθορίζει συνάμα, σε μεγάλο βαθμό, τον κόσμο μας, αλλά και ότι οι επιστήμες του εγκεφάλου είναι ή οφείλουν να αποτελούν πεδίο άσκησης κοινωνικής, φιλοσοφικής και υπαρξιακής ευαισθησίας και οξυδέρκειας, οι συγγραφείς του βιβλίου αναζητούν και περιγράφουν τις σχέσεις του νου και του εγκεφάλου μας με τον κόσμο. Αναλύουν και αναδεικνύουν αυτό που είμαστε τοποθε-τώντας το στο διαχρονικό πλαίσιο της δημιουργίας του. Στο πλαίσιο των κοινωνιών του ανθρώπου.

Το ενδιαφέρον θέμα του βιβλίου θα κληθούν να παρουσιάσουν στο κοινό η κα Ειρήνη Σκαλιόρα, Ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, η εισήγηση της οποίας φέρει τον τίτλο «Η νόηση ως φαινόμενο εντός του φυσικού κόσμου» και η κα Ιωάννα Σουφλέρη, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα Το Βήμα.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Μάρτιο 2012 με τίτλο: «Μήνας Ενημέρωσης για τις Νευροεπιστήμες». Οι συνδιοργανωτές φορείς: Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, Ίδρυμα Ευγενίδου, Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και Ελληνική Εταιρεία μελέτης της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας, συντονίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Dana Alliance for Brain με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για τον εγκέφαλο, με τρόπο έγκυρο και ταυτόχρονα απλό και κατανοητό.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά η δήλωση συμμετοχής απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).

Δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης στα ως άνω τηλέφωνα ή στο e-mail [email protected].