Ναυπλιώτου - Στάνκογλου σε αφιέρωμα για τη Μερκούρη

14.08.2013
Aφιέρωμα στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με τίτλο «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...» σε μουσική επιμέλεια του φίλου και συνεργάτη της Μελίνας, Σταύρου Ξαρχάκου, με πρωταγωνιστές τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Γιάννη Στάνκογλου.

Aφιέρωμα στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με τίτλο «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...» σε μουσική επιμέλεια του φίλου και συνεργάτη της Μελίνας, Σταύρου Ξαρχάκου και με πρωταγωνιστές τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Γιάννη Στάνκογλου θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου στις Πρέσπες, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Πρέσπεια» και στη συνέχεια στο Ηρώδειο στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από πολλές συνεντεύξεις και κείμενα γραμμένα για τη Μελίνα, από τη δεκαετία του '50 μέχρι τις αρχές του '90 στον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο, ο ποιητής Στρατής Πασχάλης αναφέρει για την παράσταση: "είναι να δοθεί η ευκαιρία στη Μαρία Ναυπλιώτου να μη μιμηθεί τη Μελίνα, αλλά να μιλήσει με τον αυθεντικό λόγο της ίδιας, ερμηνεύοντας με γνησιότητα κανονικά ένα ρόλο" και συμπληρώνει «Είναι πολύ εύκολο και βαρετό να επαναλάβεις τα στερεότυπα και τις ετικέτες, ώστε να συγκινήσεις ακούραστα το κοινό. Όπως και είναι αφελές, όσο και κακόγουστο, να θελήσεις να μιμηθείς τα επιφανειακά γνωρίσματα ενός πρόσωπου. Και μάλιστα ενός προσώπου, όπως η Μελίνα, που το πρώτο που τη διέκρινε ήταν το καλό γούστο. Σε όλες τις εκδηλώσεις, τόσο της ζωής όσο και της τέχνης της».

Πρόκειται για μια αναδρομή στους σπουδαιότερους σταθμούς της πορείας της Μελίνας Μερκούρη μέσα από τραγούδια, θεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους, αλλά και μέσα από τη σχέση της με σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής ζωής του 20ού αιώνα.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Αλμπέρτο Φάις, Χλόη Μάντζαρη, Νεφέλη Μαϊστράλη κι ένα σύνολο 12 χορευτών. Τα τραγούδια της Μελίνας ερμηνεύουν η Έλλη Πασπαλά και η Ηρώ Σαΐα.

Στο Φεστιβάλ Πρεσπών η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στο Ηρώδειο οι τιμές είναι: 15 €, 25 €, 45 €, 65 €, 90 €
Ώρα έναρξης: 21.00
Έναρξη Προπώλησης: 25 Ιουνίου

Πληροφορίες: 210 8840 600