Η Μαρίζα Ρίζου στο Μπενάκη για καλό σκοπό

19.06.2014
Η Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα “ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ - Κάρτα Διαβήτη” , υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη,θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή εκδήλωση στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στις 9 Ιουλίου 2013, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η Μαρίζα Ρίζου, ύστερα από έναν απόλυτα επιτυχημένο χειμώνα, με αλλεπάλληλες soldout εμφανίσειςστο Gazarte και προετοιμάζοντας ήδη το υλικό για τον δεύτερο δίσκο της, ετοιμάζεται για το πρώτο καλοκαιρινό ραντεβού με τους φίλους της στην Αθήνα και μάλιστα για καλό σκοπό:

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου, η Μαρίζα Ρίζου με την μπάντα της θα εμφανιστεί στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα “ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ - Κάρτα Διαβήτη” με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Opening act: Δήμητρα Μαστορίδου

Η μοναδική Μαρίζα Ρίζου παρέα με την 7μελή μπάντα της, μας υπόσχεται να ζήσουμε ξανά την πιο αναζωογονητική jazz εμπειρία, από μια φωνή με τόση ένταση και drive που σε συναρπάζει και σε παρασύρει στο τριπ μιας υπέροχης γιορτής!

Η Μαρίζα επιλέγει να τραγουδήσει ό,τι αγαπάει- Aretha Franklin, Frank Sinatra, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Michael Buble -,μαζί με δικά της κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ, "Γλυκό Πρωί". Και με αυτή τη χαρά που σε μεταφέρει στη πιο φωτεινή και pop πλευρά της Jazz, δημιουργεί ένα μουσικό πρόγραμμα που ισορροπεί ανάμεσα στην ποιότητα της Jazz και την εξωστρέφεια της Swing, χαρίζοντας χαμόγελα και πολύ χορό. Πηγαίο και μεταδοτικό. Μοναδικό όπλο της η ενέργεια, η ζωντάνια και φυσικά το μοναδικό της ταλέντο να μας κάνει ευτυχισμένους.

Η Μαρίζα Ρίζου από το πρώτο της κιόλας κομμάτι, μας έμαθε πώς χορεύεται η «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα» του Φοίβου Δεληβοριά. Ερμήνευσε με τέτοια συμπυκνωμένη δύναμη και θηλυκότητα το «Πόσο Λυπάμαι» που μας καθήλωσε και κατέκτησε τα ραδιόφωνα όλης της χώρας με το «Μια Άλλη Ευτυχία». Μας χάρισε το πιο "Γλυκό Πρωί" της ελληνικής δισκογραφίας και μας απέδειξε ότι η αισιοδοξία είναι μεταδοτική. Ακούς τη μουσική, σιγά σιγά στροβιλίζεσαι στο ρυθμό της και πριν ακόμα το καταλάβεις, χορεύεις.

Τη συναυλία ανοίγει η τραγουδοποιός Δήμητρα Μαστορίδου.

Παίζουν οι μουσικοί:
Βαγγέλης Κατσαρέλης: Τρομπέτα
Γιώργος Ζαρέας: Τρομπόνι
Δημήτρης Καραγιάννης: Άλτο σαξόφωνο / κλαρινέτο
Δημήτρης Σιάμπος: Κιθάρες
Μάρκος Χαϊδεμένος: Πιάνο
Κώστας Πατσιώτης: Κοντραμπάσο
Γιώργος Κασαβέτης: Τύμπανα

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Σιάμπος
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

Οργάνωση παραγωγής: PROSPERO / www.prospero.com.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
17.00- 19.00 - ενημέρωση κοινού , μετρήσεις κοινού
19.00 - 20.00 -επιστημονικές ομιλίες
20.00 – συναυλία Μαρίζας Ρίζου με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Info
Που: Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138

Πότε: Τετάρτη 9 Ιουλίου

Ώρα έναρξης συναυλίας: 20:00

Πληροφορίες στο τηλ: 210 6520062

Η είσοδος είναι ελεύθερη