TIDAL: Μαντόνα, Ριάνα, Μπιγιονσέ υπογράφουν το streaming μεγαθήριο του Jay Z [vds]

31.03.2015
Η Μαντόνα καβαλάει ένα τραπέζι για να υπογράψει! Αυτό σημαίνει να χτίζεις μουσικές καριέρες και να έχεις φίλους και "μέτωπο" στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Ο διάσημος ράπερ και μουσικός παραγωγός Jay Z αγόρασε τη Νορβηγική μηχανή streaming Τidal και στρατολόγησε τους πιο διάσημους ... φίλους του να την υποστηρίξουν.

Ένα ιστορικό άνοιγμα στη μουσική βιομηχανία είναι η αγορά του Tidal και η παρουσίασή του στις 30 Μαρτίου στο κοινό.

O διάσημος ράπερ πρόσφατα αγόρασε το Τidal έναντι 47 εκατομμυρίων λιρών. Το Tidal περιέχει 25 εκατομμύρια τραγούδια και 75.000 βίντεο, ενώ έχει μισό εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες σε Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία και Πολωνία.

Ο φιλόδοξος Jay Z θα επιχειρήσει να μετατρέψει το Tidal στη νούμερο 1 μηχανή streaming στον πλανήτη. Και φυσικά σε αυτή του την επιχειρηματική κίνηση θα βοηθήσουν ... όλοι.

Ο διάσημος μουσικός κάλεσε μέσω social media όλο τον κόσμο που θέλει να δηλώσει την υποστήριξη του στο Tidal να αλλάξει για λίγη ώρα την φωτογραφία προφίλ του με το γαλάζιο σήμα του Tidal. Διάσημοι σύμμαχοι στο πόνημα του Jay Z είναι οι: Kanye West, Beyonce, Jack White, Rihanna, Madonna, Nicki Minaj και Coldplay.

«Παρουσιαζόμαστε σε εσάς σήμερα με μια φωνή, ενωμένοι. Η πρώτη πλατφόρμα παγκόσμιας κλίμακας για την μουσική που ανήκει στους καλλιτέχνες. Η αποστολή μας πάει πέρα από το εμπορικό, τεχνολογία...Ο σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την μουσική. Αυτή είναι η δέσμευση μας. Η μουσική είναι η μόνη αληθινή παγκόσμια γλώσσα. Απ΄όπου κι αν καταγόμαστε μιλάει μέσα μας. Μας ενώνει και μας δίνει εμπειρίες ζωής. Το Tidal προωθεί την υγεία και την σταθερότητα στην βιομηχανία μας. Πιστεύουμε ότι όλοι στοχεύουν να διατηρήσουν την αξία της μουσικής ψηλά. Σήμερα ξεκινάμε ένα ταξίδι μαζί. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία και να γράψουμε μουσική ιστορία. Αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που νοιάζονται για την μουσική με τον ύψιστο σεβασμό» είπαν με ένα στόμα οι Κις, Γουέστ και Jay-Z και υπέγραψαν όλοι την διοικητική συμμετοχή τους.

Δείτε αποσπάσματα από την παρουσίαση: