Φάγαμε στο νέο Cycladic Café του Κυκλαδικής [και εντυπωσιαστήκαμε]

01.04.2015
Φως και γεύσεις από Κυκλάδες φέρνει στην καρδιά της Αθήνας το νέο Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Πλήρως ανανεωμένο, σας εγγυόμαστε πως θα σας εκπλήξει, όχι μόνο με το σύγχρονο σχεδιασμό του, αλλά και με τις ποικίλες γευστικές επιλογές τους.

Εμείς επισκεφθήκαμε το νέο καφέ του μουσείου βράδυ και πραγματικά μαγευτήκαμε από το συνδυασμό των λιτών κυκλαδίτικων γραμμών με αυθεντικές κυκλαδικές γεύσεις που δοκιμάσαμε.

Αρχικά κατά την είσοδό μας στο Café, ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα, καθώς αισθανθήκαμε πως βρισκόμαστε μέσα σ΄ένα ευάερο και φωτεινό κήπο μέσα στην πόλη. Καθίσαμε κάτω από το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, εκεί όπου ο φωτισμός με την υπογραφή της Ελευθερίας Ντεκώ δημιουργεί άριστες συνθήκες χαλάρωσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του χώρου; Η λιτότητα, η αφαίρεση, το μέτρο και η αρμονία. Παράλληλοι μαρμάρινοι πάγκοι συνδυάζονται με φυτά που φτάνουν μέχρι την οροφή του Αιθρίου -υπό τη μελέτη και επίβλεψη της doxiadis+ Αγγελική Μαθιουδάκη, Αρχιτέκτων, Αρχιτέκτων Τοπίου.

Λεπτές φέτες από Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, μαριναρισμένες με θαλασσινό αλάτι

Χειροποίητα ζυμαρικά γεμισμένα με σκοτύρι, σάλτσα ψητής πιπεριάς και φλοίδες από τυρί Σαν Μιχάλη

Εμείς αφού δοκιμάσαμε νοστιμότατες ντοματοκροκέτες γαρίδας και σφηνάκι με φάβα και χταποδάκι καραμελωμένο συνεχίσαμε με μία ελαφριά σούπας αγκινάρας με λάδι άνιθου και ένα πιάτο με απίστευτα γευστικές λεπτές φέτες από Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, μαριναρισμένες με θαλασσινό αλάτι, μοσχολέμονο, χυμό από πορτοκάλι και μυρωδικά, σερβιρισμένες με σαντορινιά κάπαρη και αρώματα από τζιντζερ. Τη σκυτάλη πήραν δροσερές μικρόφυλλες σαλάτες με μελωμένη ψητή κολοκύθα, ξερά φρούτα, ψητό χαλούμι και βαλσάμικο με πετιμέζι και χειροποίητα ζυμαρικά γεμισμένα με σκοτύρι, σάλτσα ψητής πιπεριάς και φλοίδες από τυρί Σαν Μιχάλη. Για κυρίως πιάτο επιλέξαμε ένα ικανοποιητικό χοιρινό φιλέτο με κρούστα μυρωδικών, πουρέ πατάτας και καραμελωμένο πράσο.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο γλυκός επίλογος από αυτόν που …δοκιμάσαμε. Μία πιατέλα με τέσσερα γλυκά το ένα πιο νόστιμο από το άλλο. Τις εντυπώσεις μας έκλεψαν η κρέμα πανακότα Dulcey με κομποτέ μάνγκο και μπισκότα αμυγδάλου και μία τάρτα με φιστίκι με κέικ financier φιστικί και κρέμα φιστικιού. Πολύ συμπαθητική ήταν και η κρεμέ σοκολάτας γάλκτος Jivara Και μους κρέμα guanaja.

Αξίζει να επισκεφθείτε το ανανεωμένο Cycladic Café; Και βέβαια, μολονότι οι τιμές του δεν είναι πολύ χαμηλές, η γευστική εμπειρία θα σας αποζημιώσει….

Το Cycladic Café λειτουργεί προς το παρόν τις ώρες και μέρες του Μουσείου:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα

T: 210 7228321-3

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]