Αποκάλυψη: Η πεθερά δεν θέλει την ψηλομύτα Βούλα Πατουλίδου

20.04.2015
Μας εξέπληξε η Βούλα Πατουλίδου, καθώς αυτήν την περίοδο δοκιμάζει τις δυνάμεις της πάνω στο θεατρικό σανίδι. Η πρώην Ολυμπιονίκης και νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, όπως διαβάζουμε στο Protothema, υποδύεται την Ελληνίδα ψηλομύτα νύφη, η οποία δεν είναι αποδεκτή από την Πόντια πεθερά της στη μαύρη κωμωδία «Ο τελευταίος να κλείσει την κάσα».

Σκοπός της παράστασης, που είναι γραμμένη στην ποντιακή διάλεκτο, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την ανάγκη επιβίωσης της πανάρχαιας ελληνικής διαλέκτου.
Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της ελληνικής μεσοαστικής οικογένειας. Η κυρα-Παρθένα και ο κυρ Χαράλαμπος είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ποντίων που ζουν σε ένα χωριό της Βόρειας Ελλάδας μαζί με τη Βουλγάρα οικιακή βοηθό τους, τη Στέφκα. Η καθημερινότητά τους κυλά ήρεμα μέχρι που λαμβάνουν το ενημερωτικό σημείωμα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το ποσό που αναλογεί για τους στάβλους, τους αχυρώνες και τα κοτέτσια τα οποία φορολογεί το κράτος ως πολυτελή παραθεριστικά ακίνητα, θέτουν σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο. Οργανώνουν την ψεύτικη κηδεία του μπαρμπα- Χαράλαμπου...

Η Βούλα Πατουλίδου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν το πίστευε ότι θα μπορούσα να επιχειρήσω κάτι τέτοιο, ούτε το είχα αποκαλύψει στην οικογένειά μου. Απλώς μια μέρα, μετά το τέλος του συμβουλίου στη Αντιπεριφέρεια, τους ειδοποίησα πως θα καθυστερούσα να επιστρέψω στο σπίτι γιατί είχα πρόβα στο θέατρο! Ο σύζυγός μου εξεπλάγη, αλλά σχολίασε ότι μόνο αυτό δεν είχα κάνει μέχρι σήμερα. Οσο για τον γιο μου, ήταν ο πιο αυστηρός κριτής, αλλά μου είπε ότι τον εξέπληξα ευχάριστα με την υποκριτική μου ικανότητα ως ερασιτέχνη».

Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε από το Πολιτιστικό Σωματείο Εταιρεία Θεάτρου Γ.Κ. Φωτιάδης στις αρχές του περασμένου μήνα στη Στουτγάρδη, στους απόδημους Ελληνες της Γερμανίας, γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ η πρεμιέρα στην Ελλάδα έγινε την Τετάρτη 15 Απριλίου στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη.