Εκρήξεις συναισθημάτων στο NIXON Bar!

16.02.2009
Επειδή... όλα τα ωραία ξεκινάνε με μια τρέλα, οι Explosive Mechanism - Κική Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Ντούνη, Γιώργος Παντελάκης - δημιουργήθηκαν χωρίς δεύτερες σκέψεις και μακροχρόνια σχέδια.
Επειδή... όλα τα ωραία ξεκινάνε με μια τρέλα, οι Explosive Mechanism - Κική Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Ντούνη, Γιώργος Παντελάκης - δημιουργήθηκαν χωρίς δεύτερες σκέψεις και μακροχρόνια σχέδια.

Ξεκίνησαν ένα project που αποτελούσε την πρώτη ατομική έκθεση της Κικής και στη συνέχεια αποφάσισαν να φτιάξουν την ομάδα. Οι μόνες εκρήξεις που θέλουν να προκαλέσουν είναι αυτές των συναισθημάτων και ο μόνος σκοπός τους είναι όλα αυτά που φτιάχνουν να περιέχουν μεγάλη δόση εκείνου του εύφλεκτου υλικού που λέγεται αλήθεια. Εικόνες, μουσικές, λέξεις, αυτοσχεδιασμός, γλώσσα του σώματος, θεατρικότητα, εκφραστικότητα αναμειγνύονται και τ’ αποτέλεσμα μεταμορφώνει τοίχους και οθόνες.

Σ’ αυτές τις εκρήξεις δε χρειάζεται να απομακρυνθείτε, αλλά να έρθετε όσο πιο κοντά μπορείτε... «Είμαστε εδώ...άλλά αν η ζωή μου φεύγει χωρίς εμένα;»

Κάποιο βράδυ σ’ ένα συνεργείο κάπου στο Περιστέρι, η explosive ομάδα σουπερηρώων πήραν δύο ψηφιακές μηχανές, έναν low budget εξοπλισμό, κι αυτοσχεδίασαν...
«Ερωτευόμαστε, δενόμαστε αλλά φοβόμαστε σκεπτόμενοι πού μπορεί να κρύβεται η έξοδος. Τρομάζουμε να μείνουμε μόνοι, αλλά δεν ξέρουμε κανείς μας τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να αφεθούμε εντελώς και να δώσουμε στον άλλον ό,τι έχει το προσωπικό μας κουτί με τα συναισθήματα. Χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα πάρουμε τα αντίστοιχα ή παραπάνω, αν θα πληγωθούμε και αν χάνουμε στιγμές από τη ζωή μας. Είμαστε οι επιλογές μας και κάποια στιγμή όλοι φτάνουμε σ’ ένα σημείο που δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Μήπως δεν είναι ο σωστός άνθρωπος; Και τώρα αυτη η δέσμευση γράφει τους τίτλους τέλους της προσωπικής ελευθερίας;»

Με όλα αυτά να περιστρέφονται συνέχεια στο κεφάλι και στις συζητήσεις και τους ήχους του «Necessary end» των Saltillo να είναι μόνιμο soundtrack , γεννήθηκε το When Things Explode.
Ένα διαπόραμα που δεν δίνει καμία απάντηση αλλά αφηγείται μια φωτοιστορία γεμάτη μοναξιά, έρωτα, πάθος, ανασφάλειες, αμφιβολίες, και φόβους.

Μετά την 6η Διαδημοτική έκθεση εικαστικών τεχνών δυτικής Αθήνας, οι τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν το tour τους και ξαναχτυπούν για μια και μόνο Κυριακή, 22 / 2, στο screening room του bar Nixon με video installation κι έκθεση φωτογραφίας...(Μάσκες, σερπαντίνες, χαρτοπόλεμοι επιτρέπονται!)

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
Ώρες εκρήξεων
: 20:00 - 01:00
Είσοδος ελεύθερη
Nixon Bar, Αγησιλάου 61 Β, Κεραμεικός
Τηλ: 2103426077