Ο Κώστας Καζάκος στο «Μαύρο Κουτί»

16.02.2009
Ο Κώστας Καζάκος, μετά τη μεγάλη θεατρική του επιτυχία με το έργο «Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ, που παίχτηκε για δύο συνεχόμενες θεατρικές περιόδους, προχωρά σε μία νέα μεγάλη παραγωγή με το ολοκαίνουργιο «καυτό» έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «Το Μαύρο Κουτί», σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία του ανατρεπτικού Αντώνη Καλογρίδη.

Ο Κώστας Καζάκος, μετά τη μεγάλη θεατρική του επιτυχία με το έργο «Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ, που παίχτηκε για δύο συνεχόμενες θεατρικές περιόδους, προχωρά σε μία νέα μεγάλη παραγωγή με το ολοκαίνουργιο «καυτό» έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «Το Μαύρο Κουτί», σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία του ανατρεπτικού Αντώνη Καλογρίδη.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, παλιός μαθητής του Κώστα Καζάκου με συγκίνηση συνεργάζεται με τον Δάσκαλό του - ένα όνειρο ζωής- και μετά το επιτυχημένο έργο του «Τα Μυστικά της Αποτυχίας μου» καταπιάνεται με ένα επίκαιρο αλλά διαχρονικό θέμα, κλείνοντας παρόν και παρελθόν, αλήθειες και ψέματα, πραγματικότητα, ψευδαισθήσεις, όνειρα και εφιάλτες σε ένα «Μαύρο Κουτί», που αφιερώνει στον πατέρα του.

Πρωταγωνιστής του ένα «golden boy» με καριέρα στη Ν. Υόρκη που γυρίζει στο πατρικό του, κάπου στο πουθενά, για να αντιμετωπίσει τη ζωή και το θάνατο, τον έρωτα, την αγάπη και το μίσος, την παράνοια του είναι και του φαίνεσθαι.

Ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος της παράστασης Αντώνης Καλογρίδης με τη δική του τολμηρή ματιά αναδεικνύει όλα τα στοιχεία τα οποία συνιστούν μία στην ουσία «μαύρη κωμωδία» γεμάτη ανατροπές, που «παίζει» με την υφή των ονείρων του ανθρώπου. Αντιμετωπίζει «Το Μαύρο Κουτί» σαν το δικό μας καθρέφτη στον οποίο δεν προλαβαίνουμε ή και αποφεύγουμε να κοιταχτούμε και με ανάγλυφα χρώματα «καλύπτει» και «αποκαλύπτει» τους ήρωές του, τους σημερινούς νέους και τη θέση τους απέναντι στην οικογένεια, τον τόπο τους, τα ιδανικά τους.

«Το Μαύρο Κουτί» είναι ένας μαυροπίνακας της ζωής όπου με κιμωλία και αίμα, ζωγραφίζουμε τα θέλω μας. Το σκηνικό, αιωρούμενο, με έντονες αντιθέσεις σε άσπρο-μαύρο, όπως στα όνειρα ή τους εφιάλτες, σημαδεύει την πορεία των χαρακτήρων σε ένα άδηλο αλλά ίσως πιο φωτεινό μέλλον.

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, με πρωταγωνιστές τον Κώστα Καζάκο όπως και τον συγγραφέα-ηθοποιό Γιώργο Ηλιόπουλο. Συμπρωταγωνιστούν: Άννα Γεραλή, Αθηνά Μαξίμου και Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Θοδωρή Οικονόμου, οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη και τα βίντεο-Αρτ του Αντώνη Μπακόπουλου.

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»
Ακαδημίας 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3636144
«Το Μαύρο Κουτί» Γιώργου Ηλιόπουλου
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-κοστούμια: Αντώνης Καλογρίδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Video Art-Φωτογραφίες: Αντώνης Μπακόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λίνα Ζαρκαδούλα
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Φιλίππου
Προβολή-Επικοινωνία: Χαρά Πετρούνια
Παραγωγή: Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Οι Ηθοποιοί, με τη σειρά εμφάνισης:
Πέτρος: Γιώργος Ηλιόπουλος
Άννα: Αθηνά Μαξίμου
Ειρήνη: Άννα Γεραλή
Γιάννης: Κώστας Καζάκος
Κέλυ: Ντορέττα Παπαδημητρίου

Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009
Ημέρες-Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00,
Σάββατο: 18:00 & 21:00.

Τιμές εισιτηρίων: 24€, 18€ (Λαϊκή Απογευματινή), 16€ (Φοιτητικό)
Προπώληση εισιτηρίων: από Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009
Ταμείο Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, Σύνταγμα τηλ. 210 36 36 144,
Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 & 17:00-21:00, Δευτέρα κλειστά.