Looking back... looking forward

19.02.2009
«Looking back... looking forward», η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γερμανού καλλιτέχνη Christian Rothmann φιλοξενείται στο Χώρο Τέχνης Pro- art από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.
«Looking back... looking forward», η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γερμανού καλλιτέχνη Christian Rothmann φιλοξενείται στο Χώρο Τέχνης Pro- art από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2009 και υποστηρίζεται από την Γερμανική πρεσβεία και το Ινστιτούτο Goethe.

Η έκθεση παρουσιάζει ζωγραφικά έργα του γνωστού Βερολινέζου καλλιτέχνη με λάδι σε καμβά, ακουερέλλες και μικτή τεχνική, που σηματοδοτούν την μέχρι τώρα παγκόσμια πορεία του στον χώρο της τέχνης.

Η εξπρεσσιονιστική δουλειά του Rothmann χαρακτηρίζεται από ελεύθερες, ανορθόδοξες φόρμες με πλούσια χρωματικότητα, στοιχεία που προκαλούν φωτεινές «εκρήξεις» ενέργειας και αποτελεί δείγμα άσκησης της ζωγραφικής πέρα από κάθε θεωρητική θέση.
Ο Wim Wenders χαρακτηρίζει τον Rothmann «εξερευνητή άγνωστων χρωματικών αλφαβήτων» και συνεχίζει «... ζωγραφίζει άτλαντες νέων συμβόλων, σχηματίζει χάρτες ανεξερεύνητων περιοχών γεμάτων αινιγματικές φόρμες?εφευρίσκει παιχνίδια με άγνωστους κανόνες που όμως γίνονται αμέσως κατανοητοί. `Κλείνει` φόρμες και χρώματα πάνω σε χαρτί και καμβά. Είναι ένας ερευνητής της γλώσσας της ζωγραφικής».

Ο ιστορικός της τέχνης Christoph Tannert γράφει: «Ο Christian Rothmann είναι ένας ζωγράφος γεμάτος πάθος που με το πινέλο τραγουδάει, συγκινεί και απολαμβάνει. Η ζωγραφική του είναι τόσο αισθησιακή που καμιά φορά δημιουργεί στον θεατή την επιθυμία να παραδοθεί σε αυτόν τον στρόβιλο της φαντασίας και του διάχυτου συναισθήματος».

O καλλιτέχνης θα είναι παρών στα εγκαίνια.
Ώρες λειτουργίας Τρίτη-Παρ. 5-9μμ | Σάβ. 12-4μμ
Χώρος Τέχνης Pro-art/ Μιρέλλα Λεγάκη
Καλλιδρομίου 30 | Αθήνα
Τηλ. 210-3847967 | www.proart.gr