Ενα Κλουβί γεμάτο Τρελλές!

19.02.2009
O Σταμάτης Φασουλής και ο Γιάννης Μπέζος ανοίγουν στο Παλλάς από τις 6 Μαρτίου το «Κλουβί με τις Τρελλές» για να υποδεχθούν το κοινό στο αστραφτερό καμπαρέ τους.
O Σταμάτης Φασουλής και ο Γιάννης Μπέζος ανοίγουν στο Παλλάς από τις 6 Μαρτίου το «Κλουβί με τις Τρελλές» για να υποδεχθούν το κοινό στο αστραφτερό καμπαρέ τους!
Προσοχή!!
Οι παραστάσεις παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαϊου, μετά την ισχυρή προπώληση που έφτασε τις 26.000 εισιτήρια, υπογραμμίζοντας τη φήμη του έργου στο κοινό.


Πρόκειται για μία λεπτομερώς φροντισμένη παράσταση. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο ίδιος ο Σταμάτης Φασουλής την ετοίμαζε επί δύο ολόκληρα χρόνια, οι πρόβες της διήρκεσαν τέσσερις ολόκληρους μήνες, ενώ η διαδικασία της διανομής κράτησε ενάμισι περίπου χρόνο. Μια τέτοια προετοιμασία με 22 άτομα επί σκηνής, ζωντανή ορχήστρα, 350 κοστούμια και βέβαια το εκπληκτικό δίδυμο Φασουλή - Μπέζου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα πως το «Κλουβί με τις Τρελλές» θα είναι κλέψει τις καρδιές του ελληνικού κοινού.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Παλλάς ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης Σταμάτης Φασουλής δήλωσε έκπληκτος από τον μεγάλο αριθμό της προπώλησης σημειώνοντας πως «ποτέ δεν πίστευα πως ο Ελληνας θα μπορούσε να υποστηρίξει την προπώληση». Όσον αφορά την απόφασή του να ανεβάσει μιούζικαλ (έχει άλλα δύο μιούζικαλ στο ενεργητικό του, το "Full Monty" και τους "Δύο τρελούς παραγωγούς") στη σκηνή του Παλλάς, σημείωσε πως «ποτέ δεν μου άρεσε το μιούζικαλ, μου φαινόταν πολύ άσχετο εκεί που μιλάει κάποιος να το γυρνά στο τραγούδι. Όταν ωστόσο τη δεκαετία του ΄80 είδα την Εβίτα στο Μπροντγουέι, τότε το είδος αυτό με κέρδισε ολοκληρωτικά, καθώς θεώρησα εξαιρετικά γοητευτικό να λέει κάποιος αυτά που θέλει μέσω του τραγουδιού και της μουσικής». Τέλος, σχετικά με το ίδιο το έργο ανέφερε πως στόχος του είναι να του προσδώσει την ανθρωπιά που πρέπει και να μην το κάνει «απόκριες». «Το ροζ που υπάρχει στην παράσταση είναι σε μαύρο κάδρο» είπε χαρακτηριστικά.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος και αποκάλυψε πως θεώρησε σημαδιακή -γι΄ αυτό και την αποδέχθηκε αμέσως- την πρόταση που του έκανε ο Σταμάτης Φασουλής τον Ιανουάριο του 2007 να ανεβάσουν μαζί την παράσταση αυτή, καθώς ακριβώς δύο χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 1997 του είχε προτείνει να ανεβάσουν μαζί το «Βίρα τις Άγκυρες». Παράλληλα, σημείωσε πως «η παράσταση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο της συγκίνησης και δεν μένει στο επίπεδο του επιφανειακού αστείου».

Ένα πλήθος ηθοποιών και χορευτών ζωντανεύει με τη λάμψη του τη σκηνή σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Τα σκηνικά δημιουργεί ο βραβευμένος Γιώργος Γαβαλάς, τα 600 περίτεχνα κοστούμια σχεδιάζει η Ντέννη Βαχλιώτη, οι ευρηματικές χορογραφίες και η κίνηση είναι του Δημήτρη Παπάζογλου. Η απόδοση των στίχων των τραγουδιών στα ελληνικά έγινε με το μοναδικό τρόπο της Αφροδίτης Μάνου.
Ο Αλέξιος Πρίφτης ενορχηστρώνει τα τραγούδια που πλημμυρίζουν με πολυαγαπημένες μελωδίες το έργο και διευθύνει τη ζωντανή ορχήστρα που πρωταγωνιστεί και αυτή με τον πιο ρυθμικό τρόπο στη σκηνή του Παλλάς. Ο Λευτέρης Παυλόπουλος φωτίζει και δημιουργεί ατμόσφαιρα Σαν Τροπέ στην καρδιά της Αθήνας.

Όλα αυτά μαζί και το καθένα χώρια σε συνδυασμό με το εκκεντρικό χιούμορ και την ισχυρή δόση αισιοδοξίας, που αποπνέει η παράσταση, εγγυώνται το εκρηκτικό αποτέλεσμα. Με πολλά φρου-φρου, λάμψη, μποά, φτερά και έναν ύμνο στην αγάπη χωρίς όρους, το θρυλικό "La Cage Aux Folles" παντρεύει τη φάρσα με τη συγκίνηση, την υπερβολή με τη σοβαρότητα και τις αιώνιες οικογενειακές αξίες με τη χαρούμενη γοητεία της διαφορετικότητας.

Και η υπόθεση;
Η ήσυχη ζωή του γκέι ζευγαριού ιδιοκτητών του καμπαρέ «Το Κλουβί με τις Τρελές» ταράζεται από τον επικείμενο γάμο του γιου του ενός (προϊόν ετεροφυλικού ατοπήματος του παρελθόντος!!) με την κόρη ενός συντηρητικού πολιτικού. Πώς θα κρύψουν το «Κλουβί;» Πώς δε θα βγει τίποτα στη φόρα;

Το μιούζικαλ είναι βασισμένο στο έργο του Jean Poiret κι έχει αποσπάσει 8 βραβεία Τόνυ (Σκηνοθεσίας, Μιούζικαλ, Τραγουδιού και Κοστουμιών κ.ά.), οι μελωδίες ανήκουν στον Jerry Herman, ενώ το τραγούδι- ύμνος "I am what I am" προσδιορίζει το ύφος και την ταυτότητα της παράστασης.

Η μέχρι σήμερα ισχυρή προπώληση στα ταμεία του Παλλάς υπογραμμίζει τη φήμη του και η υποδοχή του από το Αθηναϊκό κοινό αναμένεται ενθουσιώδης.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Μπέζος, Νέλλη Γκίνη, Θόδωρος Κατσαφάδος, Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Σοφία Φαραζή.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20,25,45,50,60,80 ευρώ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100
Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων Παλλάς:
Δευτέρα έως Σάββατο 9.00 - 20.00, τις Κυριακές 12.00-20.00 και τις ημέρες των παραστάσεων 9.00 - 21.00
Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81

Κρατήσεις μέσω Internet : www.ellthea.gr
Στη Fnac και στο Public


Γεωργία Οικονόμου