Η Κέιτ Μος στο σφυρί!

25.02.2009
Οι εραστές της τέχνης φαίνεται πως δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση και δεν έχουν χάσει το πάθος τους για τα έργα σημαντικών καλλιτεχνών.

Οι εραστές της τέχνης φαίνεται πως δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση και δεν έχουν χάσει το πάθος τους για τα έργα σημαντικών καλλιτεχνών. Η αγορά στο Παρίσι τουλάχιστον δείχνει να είναι σε καλή «φόρμα», καθώς οι πρώτες πωλήσεις έργων στην πολυσυζητημένη δημοπρασία της συλλογής του Ιβ Σεν Λοράν και του Πιερ Μπερζέ από τον οίκο Κρίστις δεν απογοήτευσαν.
Κι αυτό γιατί σημείωσαν επτά πωλήσεις ρεκόρ έργων τέχνης, έναντι 206 εκατομμυρίων ευρώ. Το 70% των αγοραστών ήταν Ευρωπαίοι και οι υπόλοιποι Αμερικανοί.

Τιμές - ρεκόρ αναμένεται να σημειωθούν την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και στο Λονδίνο, σε μια δημοπρασία τέχνης του οίκου Μπόναμς. Στο «σφυρί» βγαίνουν, μεταξύ άλλων, έξι πορτρέτα της Κέιτ Μος, φιλοτεχνημένα από τον Μπάνκσι, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την ποπ αρτ του Αντι Γουόρχολ, και τα πορτρέτα της Μέριλιν Μονρόε.

Η τιμή πώλησής τους υπολογίζεται να φτάσει τις 150.000 λίρες. Το ενδιαφέρον αναμένεται να κερδίσει και το έργο «Νόλα Πινκ», επίσης του Μπάνκσι, όπου απεικονίζεται ένα κορίτσι κάτω από μια ομπρέλα που βρέχεται και αναμένεται να πουληθεί στις 80.000 λίρες. Φιλοτεχνήθηκε για να τιμήσει την τρίτη επέτειο από το χτύπημα του τυφώνα Κατρίνα.