Έκθεση του Γρ.Φιλιππάτου στο booze cooperativa

27.02.2009
Το booze cooperativa λίγο πριν κλείσει τα είκοσι του χρόνια και ντυθεί γιορτινά φιλοξενεί και την δεύτερη ατομική έκθεση του Γρηγόρη Φιλιππάτου στην Αθήνα.

Τι: Έκθεση "UNDER RECONSTRUCTION" του Γρηγόρη Φιλιππάτου
Πότε/Πού: 01 - 10 /03 στο Booze Cooperativa

Το booze cooperativa λίγο πριν κλείσει τα είκοσι του χρόνια και ντυθεί γιορτινά φιλοξενεί και την δεύτερη ατομική έκθεση του Γρηγόρη Φιλιππάτου στην Αθήνα.
Στην καινούρια έκθεση με θέμα UNDER RE-CONSTRUCTION ο καλλιτέχνης συνεχίζει να διερευνά την δομή της πραγματικότητας πέρα από στενά εικαστικά, επιστημονικά ή φιλοσοφικά πλαίσια.
Και πραγματευεται τη θέση της μαθηματικής γραφής σαν στοιχείο οικουμενικό προσέγγισης της ολότητας, της ενοποιημένης αντίληψης των ανθρώπων σε αντιδιαστολή με την μη ύπαρξη ενοποιημένης θεωρίας απόδειξης και κατανόησης των όσων συμβαίνουν.

Εγκαίνια: Κυριακή 01/03 στις 20:00
Ώρες Λειτουργίας: 13:00 - 02:00
Χώρος: Ισόγειο Είσοδος Ελεύθερη

Ο Γρηγόρης Φιλιππάτος τελείωσε την Ecole des Beaux Arts στο Παρισι το 1985 και υπήρξε μαθητής του Οlivier Debre και Ricardo Licata. Με παρουσία σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις μέχρι το 1998 οπότε επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γρηγόρης Φιλιππάτος δημιουργεί εικαστικά décor για να αναδείξει την αισθητική μιας διαφορικής εξίσωσης, ενός αξιώματος όπως αυτό της αβεβαιότητας του Heisenberg, ή την παραλληλία της αναζήτησης εικαστικής έκφρασης με αυτή της θεωρίας των συνόλων αφήνοντας τον θεατή να συμμετάσχει μέσα από νοητική και συναισθηματική ανάγνωση (και σε αρκετές εκδηλώσεις μέσα και από γραφή).