Σουρεαλιστικός Λυγκέας στο Μεταξουργείο

20.05.2009
«Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα» της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη είναι μια κωμωδία που ακροβατεί ανάμεσα στο σουρεαλισμό και το παράλογο, με καταστάσεις που προκαλούν έκπληξη και γέλιο.

«Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα» της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη είναι μια κωμωδία που ακροβατεί ανάμεσα στο σουρεαλισμό και το παράλογο, με καταστάσεις που προκαλούν έκπληξη και γέλιο.

Το έργο ανεβαίνει από 29 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2009 στις 9.15 μμ για επτά (7) παραστάσεις στο θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14-16, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ: 210-5234.382).

Σε ένα μοναστήρι χίλια χρόνια μπροστά, που τρέφονται όπως και σήμερα με «χρυσά παϊδάκια» και καπνίζουν τσιγάρα που δεν βγάζουν καπνό, συναντάμε ανθρώπους της καθημερινότητας που προσπαθούν κοντά στο γέροντα-μάγο να βρουν τη λύση που δεν τους προσφέρει η εξουσία, ανοίγοντας την πόρτα ... στο μάτι του Λυγκέα.

Με αφορμή μια ληστεία, ξεδιπλώνονται τραγελαφικές καταστάσεις διανθισμένες με «φαρμακερά» λογοπαίγνια, εκρηκτικό χιούμορ και εύστοχα αποδομένες αλήθειες, μέσα σε ένα ζευγάρι τσαρούχια ενός τσαρλατάνου κόσμου.

Η παράσταση τοποθετείται σε ένα μοναστήρι-λούνα παρκ: Οι ήρωες, ένας γέροντας- μάγος, ένας κεραυνοχτυπημένος, μια «θεία» σανέλ με καλαμπόκια, η ανιψιά της «Χαρά της ζωής», μία ντίβα-καλόγρια, είναι εγκλωβισμένοι για πάντα, και μόνο η κούκλα-εξουσία θα διαλέξει ποιον θα απελευθερώσει...

Συντελεστές της Παράστασης
Συγγραφέας του έργου Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
Σκηνοθεσία Ζωή Ελευθερίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κρίστη Κωνσταντινάκου
Σκηνικά-κοστούμια Μαρία Καραθάνου
Μουσική Δημήτρης Κελέσης
Φωτισμοί Ευγένιος Τζαφέστας
Μακιγιάζ: Αγγελική Ράπτη
Ηθοποιοί: Γιώργος Μοσκιού, Γεωργία Μπαλιώτη, Μαρίνα Τσιγονάκη Θεόδωρος Ελευθεριάδης, Μαρία Φάγκρα, Λουίζα Πορφύρη.

Παραστάσεις: 29, 30, 31 Μαΐου, 1, 2, 5, 6 Ιουνίου 2009
Ώρα παραστάσεων: 9.15 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Εισιτήρια: 20 ευρώ, 16 ευρώ (φοιτητικό-ομαδικό), ατέλειες
Κρατήσεις: τηλ: 210-5234.382