Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Γαροφάλλου

26.08.2009
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Γαροφάλλου, ο οποίος νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Γαροφάλλου, ο οποίος νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Ο Νίκος Γαροφάλλου παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο την περασμένη Τετάρτη στο Λουτράκι και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» - όπου και εξέπνευσε.

Ο Νίκος Γαροφάλλου γεννήθηκε το 1937 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1965, με τον θίασο του Τίτου Βανδή στο έργο «Ενας όμηρος» του Μπρ. Μπίαν (τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος του ΣΕΗ).

Σημαντικός σταθμός στη θεατρική του διαδρομή υπήρξε η συνεργασία του με το «Ανοιχτό Θέατρο» και τον Γιώργο Μιχαηλίδη σε παραστάσεις που άφησαν εποχή: «Κρίμα που είναι πόρνη» (Καλόγερος), «Τρικυμία» (Γκονζάλο), «Πελεκάνος» και «Δεσμά», «Λούλου», «Ανθή» (Πατέρας), «Οι τρεις αδελφές», «Αμλετ» (Πολώνιος), «Βάτραχοι» (Αιακός), «Η Αθήνα μετά τη βροχή» (Γέρος). Εξίσου εποικοδομητική ήταν η συνεργασία του με τον θίασο του Γιάννη Φέρτη στα έργα «Οργισμένα νιάτα» (Πατέρας), «Αμαντέους» (Ορσίνι) και «Μαύρη κωμωδία».

Εμφανίστηκε στις δουλειές πολλών θιάσων, ανάμεσά τους αυτοί των Κ. Χατζηχρήστου, Μίμη Φωτόπουλου, Διονύση Παπαγιαννόπουλου και «Θίασος 70» στην αρχή της καριέρας του.

Με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ έπαιξε στην «Αγία Ιωάννα των σφαγείων» και στο «Φόνος στο ιερό παλάτι», ενώ με τον Δημήτρη Χορν στον «Ριχάρδο Γ». Με τους Αλ. Αλεξανδράκη-Ν. Γαληνέα μοιράστηκαν τη σκηνή στη «Βαθιά Γαλάζια θάλασσα», ήταν ο Πίστσικ στον «Βυσσινόκηπο» με την Ελ. Λαμπέτη και ο Δικαστής στο «Οι Ρόζεμπεργκ δεν πρέπει να πεθάνουν» με το «Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο» των Στ. Ληναίου-Ελ. Φωτίου.

Πήρε μέρος σε παραστάσεις του «Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λ. Τριβιζά («Η ζούγκλα των πόλεων» του Μπρεχτ, «Ορέστης»), του Ελεύθερου Κύκλου του Κανέλλου Αποστόλου («Μεμοράντουμ»), του «Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος» («Παντρολογήματα», «Βάκχες») και του θιάσου «Μορφές» όπου σκηνοθέτησε και τα έργα «Ο Φανούρης και το σόι του», «Αν δουλέψεις, θα φας», «Ο μάγος με τα χρώματα», «Περιμένοντας το Λέφτυ» και «Ειρήνη» (σε διασκευή για παιδιά).

Η τηλεοπτική του παρουσία υπήρξε επίσης ενδιαφέρουσα, αφού συμμετείχε σε 27 σειρές, από την εποχή της ΥΕΝΕΔ και του «Βίβα Κατερίνα» (1973), την «Αστροφεγγιά», τους «Αθλιους των Αθηνών», τη «Μαντάμ Σουσού» και τα «Φώτα της πόλης» έως τα πιο σύγχρονα «Οι Φρουροί της Αχαϊας», «Βίος ανθόσπαρτος», «Αριστοτέλης ο άριστος», «Αν θυμηθείς τ όνειρό μου», «Περί ανέμων και υδάτων», «Στο φως του φεγγαριού», «Στον ήλιο του Αιγαίου», «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου» κ.ά. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε δεκατρείς ταινίες, ανάμεσά τους και «Το προξενιό της Αννας», «Οι απέναντι», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» κ.ά.

Ηταν παντρεμένος με την ηθοποιό και σεναριογράφο Κάκια Ιγερινού.

Η κηδεία του Νίκου Γαροφάλλου θα γίνει την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 2.00 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο.