Ο Βλ. Κυριακίδης παίρνει τη σκυτάλη του Caveman!

04.09.2009
Στο θέατρο CORONET συνεχίζεται από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και για τρίτη χρονιά το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker.
Στο θέατρο CORONET συνεχίζεται από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και για τρίτη χρονιά το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker.

Τη σκυτάλη για τη χειμερινή περίοδο 2009 ? 2010 παίρνει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δίνοντας τη δική του εκδοχή στον άνθρωπο των σπηλαίων που πάνω από 200.000 θεατές στην Ελλάδα έχουν λατρέψει.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όποια χώρα και αν παρουσιάστηκε, σε όποια γλώσσα και αν μεταφράστηκε ο Caveman κερδίζει πιστούς οπαδούς που συμπάσχουν και ταυτίζονται με τα παθήματα και τα κατορθώματά του.

Κι αν έχετε απορίες του στυλ :
«Γιατί οι γυναίκες αισθάνονται ότι τα ψώνια είναι ευεργετικά;
ιατί οι γυναίκες πάντα βρίσκουν αυτό που δε μπορούν να βρουν οι άντρες;
ιατί οι γυναίκες μιλάνε με τις ώρες και ανταλλάσσουν αμέτρητες λεπτομέρειες με τις φίλες τους;
Εξι γυναίκες κάθονται στο καναπέ. Το μπολ με τα πατατάκια έχει αδειάσει. Πόσες γυναίκες θα σηκωθούν για να ξαναγεμίσουν το μπολ;

Ο Caveman με τη σοφία που τον διακρίνει, θα σας δώσει τις απαντήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας του έργου, μέσω του Caveman αρχίζει με τη λεπτομερή αποκάλυψη της γυναικείας ψυχής. Μετά προσπαθεί να τη συγκρίνει με αυτή του άνδρα μέσω της αναδρομής στην ιστορία, από την εποχή του ανθρώπου των σπηλαίων.

Οι άνδρες πάντα, σαν κυνηγοί, εστιάζονται σε ένα μόνο στόχο χωρίς καμία διάσπαση απ' έξω. Αυτό εξηγεί π.χ την εμμονή του άνδρα με την τηλεόραση του. «Ένας άνδρας όχι απλά βλέπει τηλεόραση, άλλα γίνεται ένα μ’ αυτήν».

Το zapping πηγάζει από την εποχή που οι άντρες ήταν κυνηγοί και αυτό τους κάνει να βλέπουν τα κανάλια σα θήραμα. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά, μαζεύουν πληροφορίες από όλα τα κανάλια έχουν δηλαδή τη νοοτροπία του συλλέκτη από την προϊστορική περίοδο. Είναι τόσο απλό!

Ο Caveman έχει πάνω από 7.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Διασκευή
- Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη
Μετάφραση : Ερατώ Τάττη
Σκηνικά: Ειρήνη Παγώνη
Μουσική: Πάνος Φορτούνας
Κουστούμια: Keira Coltrane
Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater
Στο ρόλο του Caveman, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης