Δεύτερη χρονιά για τον «Διχοτομημένο υποκόμη»

10.09.2009
Ο Κώστας Γάκης, πολύπλευρος καλλιτέχνης, έχει ασχοληθεί με επιτυχία με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία αλλά και τη μουσική σύνθεση.

Ο Κώστας Γάκης, πολύπλευρος καλλιτέχνης, έχει ασχοληθεί με επιτυχία με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, αλλά και τη μουσική σύνθεση. Στον «Διχοτομημένο υποκόμη», μια μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ίταλο Καλβίνο, η σκηνοθεσία του είναι διχοτομημένη όσο και ο τίτλος του έργου, ισορροπώντας ανάμεσα στον λυρισμό και στη φάρσα.

Ο Κώστας Γάκης με την ομάδα Theatre Laboratoire παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης Σκηνή 1 των Εκδόσεων Καστανιώτη τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ο διχοτομημένος υποκόμης".

Τρεις ηθοποιοί πάνω στις μαγικές καρέκλες τους αφηγούνται, αναπαριστούν και ενίοτε υπονομεύουν, την παράξενη ιστορία του διχοτομημένου υποκόμη, ενός άτυχου άρχοντα του μεσαίωνα ο οποίος στα πρώτα λεπτά μιας αιματηρής μάχης έρχεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο: μια μπάλα κανονιού τον βρίσκει κατάστηθα και τον κόβει στα δύο. Οι υπήκοοί του που έχουν μαζευτεί στο λιμάνι για να τον υποδεχτούν δεν έχουν ιδέα γι’ αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει...

Info:
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Κώστας Γάκης, Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Κατερίνα Μακροπούλου, Λένα Γιάκα, Παναγιώτης Νάτσης, Αγγελίνα Παρασκευαϊδη.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Γάκης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Κατερίνα Μακροπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Νατάσα Παπαστεργίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Έλενα Γεροδήμου
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: Κώστας Γάκης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Θεόδωρος Μαρσέλλος
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λένα Γιάκα, Παναγιώτης Νάτσης, Αγγελίνα Παρασκευαΐδη
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Theatre Laboratoire

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 21.30
Εισιτήρια: €10
Διάρκεια παράστασης: 80'

104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης
Θεμιστοκλέους 104 & Καλλιδρομίου
τηλ. 210-38.26.185